How To

Όλα όσα θέλετε να ρωτήσετε για το ηλεκτρονικό τσιγάρο μιας χρήσης – part2

You Ask, We answer for vapes 2

Σας είχαμε υποσχεθεί και δεύτερο μέρος που θα αφορά απαντήσεις σε ερωτήσεις ή απορίες που πιστεύουμε ότι μπορεί να έχετε σχετικά με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου μιας χρήσης. Για εμάς είναι σημαντικό να συνδυάζετε την απόλαυση ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου μιας χρήσης με την υψηλή ποιότητα και την ασφάλεια που αξίζετε και δικαιούστε να έχετε!
Ξεκινάμε, λοιπόν…

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης και των επαναχρησιμοποιούμενων;

Η βασική διαφορά ανάμεσα στα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης και τα επαναχρησιμοποιούμενα είναι ο τρόπος χρήσης τους. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης τα βρίσκετε έτοιμα με υγρό και μπαταρία, χωρίς να απαιτείται να μπαίνετε στη διαδικασία συντήρηση, επαναγέμισης ή φόρτισης. Απλώς, τα βγάζετε από τη συσκευασία τους και μπορείτε να ατμίσετε στη στιγμή, να τα χρησιμοποιήσετε μέχρι να εξαντληθούν το υγρό ή η μπαταρία και στη συνέχεια να προμηθευτείτε άλλο. Ευκολία και απόλαυση σε όλο τους το μεγαλείο!

Τσιγάρα vs Ηλεκτρονικά Τσιγάρα Μιας Χρήσης. Disposable vs cigarettes
Τσιγάρο Vs Vape

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου για την υγεία;

Είναι γενικά αποδεκτό ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης θεωρούνται σημαντικά λιγότερο επιβλαβή για την υγεία σε σύγκριση με τα παραδοσιακά. Δεν περιλαμβάνουν την καύση του καπνού, η οποία είναι η κύρια πηγή των τοξικών ουσιών που βλάπτουν την υγεία. Έρευνες έχουν δείξει ότι η νικοτίνη από μόνη της δεν είναι υπεύθυνη για τις περισσότερες βλάβες του καπνίσματος.

Για αυτόν το λόγο, πολλοί ειδικοί θεωρούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως μία εναλλακτική περισσότερο ‘’υγιεινή’’ επιλογή για όσους θέλουν να συνεχίσουν τη χρήση νικοτίνης.

Πόσο ασφαλή είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα;

Η ασφάλεια των ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης εξαρτάται από την ποιότητα των συστατικών τους, την κατασκευή της συσκευής και τη σωστή χρήση τους. Σε αγορές με ελλιπή νομοθετική ρύθμιση, ορισμένα προϊόντα μπορεί να μην πληρούν τα απαραίτητα πρότυπα ασφαλείας. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να επιλέγετε προϊόντα από αξιόπιστους προμηθευτές και να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες χρήσης.

Certificates of HQD
Certificates of HQD

Υπάρχουν κάποιες πιστοποιήσεις που θα με βοηθήσουν να καταλάβω για την ασφάλεια και την ποιότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου που επιλέγω;

Φυσικά και υπάρχουν συγκεκριμένα standards!  Είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσετε ότι η απόλαυση που σας προσφέρει ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο με νικοτίνη ή χωρίς νικοτίνη πληροίς όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και ποιότητας. Σας παραθέτουμε τις σημαντικότερες:

  • Η σήμανση CE (Conformité Européenne) υποδηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι τα προϊόντα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αξιολογηθεί ότι πληρούν υψηλές απαιτήσεις ασφάλειας, υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος.
  • Η σήμανση FCC (Federal Communications Commission) πιστοποιεί μεταξύ άλλων ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τη συσκευή είναι κάτω από τα όρια που καθορίζονται από την ανωτέρω Επιτροπή.
  • Αν διαθέτει Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης -RoHS Compliant- σημαίνει ότι έχει περιοριστεί η χρήση συγκεκριμένων επικίνδυνων υλικών που βρίσκονται σε ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα (ΗΗΕ) και προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
  • Αν το ηλεκτρονικό τσιγάρο μιας χρήσης που έχετε επιλέξει έχει πιστοποιηθεί με MSDS, το Φύλλο Δεδομένων Ασφαλείας Υλικού, σημαίνει μεταξύ άλλων ότι αποτελεί ελεγχόμενο προϊόν που σχετίζεται με κινδύνους για την υγεία, το περιβάλλον, την ασφαλή χρήση και χειρισμό του προϊόντος.

Γιατί να επιλέξω το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Εάν απολαμβάνετε την αίσθηση του καπνίσματος, αλλά θέλετε να μειώσετε τις βλαβερές επιπτώσεις που επιφέρει, το ηλεκτρονικό τσιγάρο μιας χρήσης σας προσφέρει την ίδια εμπειρία, αλλά με επιπλέον πλεονεκτήματα:

  • Δεν αφήνει μυρωδιά καπνού στο χώρο, στο σώμα, στα ρούχα.
  • Δεν περιέχει πίσσα και άλλες βλαβερές χημικές ουσίες.
  • Δεν εκπέμπει, αφού δεν παράγει, καπνό.
  • Μηδενίζει το παθητικό κάπνισμα.
  • Έχει μεγάλη ευκολία στη χρήση.
  • Διατίθεται σε πολλές γεύσεις.
  • Είναι πιο οικονομικό.
  • Δεν κιτρινίζει τα δόντια.

Μπορεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο να με βοηθήσει να σταματήσω ή να μειώσω το κάπνισμα;

Ορισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης ως βοήθημα για τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς προσφέρουν παρόμοια εμπειρία χωρίς την καύση του καπνού. Αν θέλετε να σταματήσετε το κάπνισμα, συνιστάται να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού για αποτελεσματικές και εγκεκριμένες μεθόδους διακοπής, όπως η θεραπεία αντικατάστασης νικοτίνης ή άλλες προσεγγίσεις.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, σε έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί υπογραμμίζει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη διακοπή του καπνίσματος, μειώνοντας τους κινδύνους για την υγεία σε σύγκριση με το παραδοσιακό κάπνισμα.

Στην HQD Greece στόχος μας είναι να απολαμβάνετε μία καπνική εμπειρία που θα σας χαρίσει απόλαυση, ασφάλεια, ποιότητα με φρέσκιες, φρουτένιες γεύσεις, αλλά και αρωματικούς συνδυασμούς  που θα σας ενθουσιάσουν. 

Και για εμάς η μεγαλύτερη απόλαυση και η καλύτερη απόδειξη της εμπιστοσύνης σας είναι να μας επιλέγετε συνειδητά για την ποιότητα και την ασφάλεια που σας προσφέρουμε!