How To

Μήπως ήρθε η ώρα για το πρώτο σας ηλεκτρονικό τσιγάρο μιας χρήσης;

First Disposable Vape HQD

Ατμίζοντας για πρώτη φορά

Εάν ανήκετε στους ανθρώπους εκείνους που επιθυμούν να σταματήσουν να επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με πίσσα και δεκάδες ακόμα γνωστές και άγνωστες ουσίες που περιέχονται στον καπνό, εάν κουραστήκατε να σας ακολουθεί παντού η δυσάρεστη μυρωδιά του καπνού στα ρούχα και τα μαλλιά, ίσως έχετε αρχίσει να δελεάζεστε από την επιλογή του ατμίσματος και του ηλεκτρονικού τσιγάρου μιας χρήσης.

Σίγουρα όμως, χρειάζεστε μερικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο ηλεκτρονικό τσιγάρο μιας χρήσης, που θα ανταποκρίνεται στις προσωπικές σας ανάγκες.

Ποια χαρακτηριστικά προσέχουμε στα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης μπορείτε να τα βρείτε σε πολλές μορφές, ανάλογα με το σχήμα, την περιεκτικότητα σε υγρό (e-liquid), τα συστατικά τους και τις τζούρες, εισπνοές ή ρουφηξιές (puffs) που αυτά αποδίδουν, την περιεκτικότητα ή μη σε νικοτίνη, την ποικιλία γεύσεων κ.α.

Ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να έχει ορθογώνιο σχήμα, να είναι στενόμακρο ή να θυμίζει βαρελάκι, να έχει στρογγυλή ή τετραγωνισμένη βάση, να είναι μονόχρωμο ή πολύχρωμο, με διακριτικά ή έντονα χρώματα, ακόμα και με εμφάνιση χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων. Τα σχέδια δεν σταματούν πουθενά, εφόσον πλέον τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης αποτελούν statement και μια μορφή τέχνης από μόνα τους.

Ανεξάρτητα από το σχήμα ή το χρώμα τους, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης ακολουθούν όλα την ίδια διαδικασία, είτε περιέχουν νικοτίνη, είτε όχι: θερμαίνονται και μετατρέπουν το υγρό σε ατμό.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης;

Οι ουσιαστικές διαφορές που έχουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης μεταξύ τους (λέγονται αλλιώς και vapes μιας χρήσης ή disposable vapes), είναι μόλις τρεις:

 • Η ποιότητα των ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης

Είναι σαφές ότι πάνω από όλα βρίσκεται η ποιότητα, μιας και οφείλουμε να είμαστε σίγουροι για την αξιοπιστία και τη νομιμότητα της εταιρείας που έχουμε επιλέξει, τις πιστοποιήσεις που φέρουν τα vapes μιας χρήσης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα ασφάλειας, προστασίας των καταναλωτών και του περιβάλλοντος, φύλαξης, μεταφοράς, απόρριψης κλπ. Μην ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε σε εισπνεόμενο υγρό που εμπεριέχεται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης, τα οποία όμως αποτελούνται και από ηλεκτρονικά μέρη, για τα οποία επίσης πρέπει να νιώθουμε ασφάλεια ότι δε θα μας προκαλέσουν οποιονδήποτε τραυματισμό.

Δώστε μεγάλη προσοχή λοιπόν στις πιστοποιήσεις που φέρουν οι εταιρείες και τα προϊόντα. Εάν δεν αναφέρονται κάπου πιστοποιήσεις, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν, συνεπώς το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε άλλη εταιρεία.

Μπορείτε να δείτε εδώ όλες τις πιστοποιήσεις της HQD.

 • Η μπαταρία των ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης

Το μέγεθος ενός disposable vape, καθώς και οι τζούρες που αυτό αποδίδει, υποδηλώνονται από την χωρητικότητα της μπαταρίας του. Η απόδοση σε τζούρες, εισπνοές ή ρουφηξιές εξαρτάται επίσης από το εάν η συσκευή περιέχει ατμοποιητή Mesh coil, δηλαδή αντιστάσεις με πλέγμα που συντελεί στην ταχύτερη θέρμανση του e-liquid και στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των αντιστάσεων.

Μπορούμε να πούμε, σε γενικές γραμμές: Κάθε 1mAh μπαταρίας καταναλώνεται σε κάθε 1,2 με 1,5 περίπου μέση εισπνοή, συνεπώς τα 500mAh μπαταρίας αποδίδουν από 600 έως 750 εισπνοές, τα 650mAh αποδίδουν από 780 έως περίπου 1000 εισπνοές κ.ο.κ.

Εάν κάποια εταιρεία παρουσιάζει disposable vape με μπαταρία 400mAh και απόδοση 1000 puffs, θα σας προτείναμε μάλλον να επιλέξετε άλλη εταιρεία.

 • Η ποσότητα του e-liquid των ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης

Η ποσότητα του υγρού που περιέχεται στο δοχείο (tank), επίσης έχει κάποιους περιορισμούς. Στην Ελλάδα, δεν επιτρέπεται η πώληση vape μιας χρήσης με νικοτίνη που περιέχει υγρό περισσότερο από 2ml. Αυτό σημαίνει ότι τα 2ml e-liquid δεν μπορούν να αποδώσουν περισσότερες από περίπου 650 τζούρες.

Για τα vapes μιας χρήσης χωρίς νικοτίνη, δεν υπάρχει περιορισμός στα ml, εσείς έχετε να προσέξετε μόνο τη χωρητικότητα της μπαταρίας.

Και ακόμα μία φορά, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ηλεκτρονικό τσιγάρο μιας χρήσης που παρουσιάζεται ότι περιέχει περισσότερα από 2ml e-liquid και ταυτόχρονα νικοτίνη, δεν έχει περάσει τους ελέγχους ασφαλείας και δεν επιτρέπεται η πώλησή του στην Ελλάδα, συνεπώς πρόκειται όχι μόνο για επικίνδυνο, αλλά και παράνομο προϊόν.

Εάν δεν είστε απόλυτα σίγουροι για κάποιο προϊόν ή η εταιρεία που έχετε επιλέξει δεν έχει καταφέρει να σας πείσει για την αξιοπιστία της, θα σας συνιστούσαμε για τη δική σας ασφάλεια να επιλέξετε μια εταιρεία πιο διαδεδομένη.

Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο ηλεκτρονικό τσιγάρο για εσάς

Από την στιγμή που έχετε αποκτήσει μια πρώτη εικόνα σχετικά με τις βασικές λειτουργικές διαφορές μεταξύ των disposable vapes, πάμε να δούμε κάποιες πιο υποκειμενικές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το disposable vape που καλύπτει καλύτερα τις δικές σας ανάγκες:

 • Επιλογή σύμφωνα με τη γεύση ή το άρωμα. Αν ρωτήσουμε κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, τί είναι αυτό που το διαφοροποιεί από το συμβατικό τσιγάρο, η πρώτη απάντηση που θα λάβουμε είναι «το άρωμα».

Πράγματι, η γεύση και το άρωμα αποτελούν ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής ηλεκτρονικού τσιγάρου μιας χρήσης. Μπορείτε να επιλέξετε μια συγκεκριμένη γεύση που σας ευχαριστεί ή ακόμα να εναλλάσσετε γεύσεις, δοκιμάζοντας διαφορετικά vapes μιας χρήσης.

Δείτε όλες τις vape γεύσεις της HQD.

 • Επιλογή βάσει περιεκτικότητας σε νικοτίνη ή χωρίς νικοτίνη. Εφόσον πρόκειται να κάνετε μετάβαση από το συμβατικό στο ηλεκτρονικό τσιγάρο μιας χρήσης, σας προτείνουμε να επιλέξετε μια συσκευή με χαμηλή περιεκτικότητα νικοτίνης.

Ο λόγος είναι ότι η salt nicotine που περιέχεται στα vapes μιας χρήσης είναι διαφορετική από την γνωστή νικοτίνη και έχει διαφορετική επίδραση σε κάθε οργανισμό. Τις πρώτες φορές, η αίσθηση του «χτυπήματος στον λαιμό» (αλλιώς και throat hit) θα προκαλέσει βήχα στην πρώτη ρουφηξιά, ο οποίος όμως θα ελαχιστοποιηθεί με τη χρήση. Η αίσθηση της γεύσης που είχε αλλοιωθεί από τη χρήση του τσιγάρου θα αποκατασταθεί και η αναπνοή θα είναι πιο καθαρή και θα γίνεται με μεγαλύτερη άνεση.

Φυσικά, για εσάς που όχι μόνο επιθυμείτε να απαλλαγείτε από το συμβατικό τσιγάρο, αλλά και από τη νικοτίνη, μπορείτε να επιλέξετε disposable vapes χωρίς νικοτίνη και να απολαύσετε την ποικιλία γεύσεων με πλήρη ελευθερία.

Μπορείτε να δείτε τα disposable vapes χωρίς νικοτίνη της HQD πατώντας εδώ.

 • Επιλογή σύμφωνα με το μέγεθος του vape και το προσωπικό σας στυλ. Οι συσκευές δεν χωρίζονται σε γυναικείες ή ανδρικές, όμορφες ή άσχημες, μικρές ή μεγάλες. Κάθε προϊόν απευθύνεται σε εκείνους που θα το επιλέξουν για τους προσωπικούς τους λόγους.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κρατάμε μια συσκευή που θα έχει καλή εφαρμογή στο χέρι μας και θα συμβαδίζει με το προσωπικό στυλ που διατηρεί ο καθένας. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μιας χρήσης αποτελεί την συντροφιά που έχουμε επιλέξει να μας συνοδεύει στον καφέ ή το ποτό μας, στη βόλτα ή στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, άρα πρόκειται για καθαρά προσωπική μας υπόθεση.

Μικρά μυστικά ατμίσματος και ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης

 • Σε ποιους απευθύνονται.  Όλα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και vapes μιας χρήσης απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε ενήλικες και σε όσους καπνίζουν ή ατμίζουν.
 • Πόσα τσιγάρα αντιστοιχούν σε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο μιας χρήσης. Όλα καθορίζονται από το βάθος των εισπνοών σας. Ενδεικτικά, οι 300 τζούρες αντιστοιχούν περίπου σε 20 τσιγάρα, δηλαδή ένα πακέτο, συνεπώς ένα vape μιας χρήσης των 650puffs αντιστοιχεί σε κάτι περισσότερο από δύο πακέτα τσιγάρα.
 • Μεγάλες ρουφηξιές. Εάν κάνετε μεγάλες τζούρες, είναι βέβαιο ότι το vape σας θα αδειάσει νωρίτερα από όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Οι τζούρες που αναφέρουν οι συσκευασίες είναι σε συγκεκριμένο χρόνο και διάρκεια.
 • Φόρτιση. Μην δοκιμάσετε να φορτίσετε τη συσκευή αν δεν ενδείκνυται, καθώς τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης – όπως προδίδει και το όνομά τους – δεν είναι σχεδιασμένα για επαναφόρτιση.
 • Μυρωδιά καμένου. Εάν μυρίσετε καμένο, αυτό συμβαίνει λόγω της ταχύτητας της εισπνοής, δηλαδή παίρνετε βαθιές και επαναλαμβανόμενες τζούρες σε σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα ο ατμοποιητής να μην έχει προλάβει να γεμίσει υγρό από το δοχείο. Δοκιμάστε να εισπνέετε πιο αργά και σταθερά, για να παρατείνετε και την διάρκεια του vape μιας χρήσης σας. Αν απο την αρχή σας μυρίζει καμένο ζητήστε αλλαγή από το σημείο που την προμηθευτήκατε. Αν έχετε κάνει περίπου τις τζούρες που αναφέρει τότε ίσως έχει τελειώσει.
 • Τι είναι το PG και VG. Πρόκειται για τα βασικά συστατικά του υγρού αναπλήρωσης. Η Προπυλενογλυκόλη (PG) εμπλουτίζει τη γεύση των αρωματικών ουσιών που περιέχει το e-liquid και προσδίδει το λεγόμενο «χτύπημα στον λαιμό», δηλαδή την αίσθηση που μπορεί να προσομοιάζει αυτή του καπνίσματος, ενώ η Φυτική Γλυκερίνη (VG) προκαλεί περισσότερο και πιο πυκνό ατμό κατά το άτμισμα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την PG και VG εδώ.

Συνοψίζοντας τα βασικά για την πρώτη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου μιας χρήσης

Προστατέψτε τον εαυτό σας από άγνωστης προέλευσης και αμφιβόλου ποιότητας disposable vapes, επιλέγοντας μεταξύ συσκευών που διαθέτουν όλες τις απαραίτητες βάσει νομοθεσίας πιστοποιήσεις και ακολουθούν όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα ασφάλειας.

Αφιερώστε χρόνο δοκιμάζοντας γεύσεις και συσκευές, μέχρι να καταλήξετε σε εκείνη ή εκείνες που σας αντιπροσωπεύουν καλύτερα. Κάντε την έρευνά σας μεταξύ εταιρειών και προϊόντων και επιλέξτε το καλύτερο ή τα καλύτερα vapes μιας χρήσης για εσάς, με νικοτίνη ή χωρίς.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε απορίες ή ερωτήσεις, θα χαρούμε να έρθετε στο κατάστημά μας να σας εξυπηρετήσουμε από κοντά και να δοκιμάσετε όλες τις συσκευές.

Related Posts